Jednostavna uporaba, sve sastojke melje u samo nekoliko sekundi zahvaljajući modernom dizajnu i kvalitetnoj završnoj obradi a čini i lijepi dodatak u vašoj kuhinji!
Započnite svako jutro sa svježe mljevenom kavom.
Blaga, jača ili balansirana, možete sami odabrati kako ćete samljeti svoju kavu.
Svoj mlinac možete koristiti i za začine i orašaste plodove.
glavne karakteristike
For grinding coffee, spices and peeled fruits
Easy to use, it grinds all your ingredients in seconds and thanks to its modern design and qualitative finishes, it stays on your kitchen countertop!
Održavanje mlinca čistim ključno je za postizanje najboljih rezultata u pogledu okusa. Većina kave u zrnu sadrži ulje koje tijekom vremena može pojačati aromu te tako izmijeniti okus vaše kave. Ispraznite spremnik za mljevenu kavu nakon svake uporabe.
Prije čišćenja uvijek isključite mlinac za kavu iz struje. Pobrinite se da mlinac za kavu, strujni kabel i utikač ostanu suhi. Za čišćenje aparata nemojte upotrebljavati snažne deterdžente ili abrazivne žičane spužve.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Preporučujemo da zrna kave čuvate na hladnom i suhom mjestu. Najbolje ih je pohraniti u neprozirnoj, hermetički zatvorenoj posudi. Kisik i vlaga glavni su neprijatelji kave koja brzo gubi svoju kvalitetu kad se samelje: vlaga mijenja njen okus i aromu, a kava postaje ustajala i bezukusna. Kisik uzrokuje oksidaciju zrna kave i pojačava gorčinu napitka; iz tog se razloga zrna moraju samljeti netom prije pripremanja kave.
To ovisi o vrsti aparata za kavu koji upotrebljavate. Iz tog je razloga mljevena kava za espresso znatno sitnija od one za aparat za pripremu filtrirane kave.
Cijela zrna kave mogu se čuvati nekoliko mjeseci. No jednom kad se zrna kave samelju, kava brzo gubi svoju aromu. Na sobnoj temperaturi mljevena kava može se čuvati od sedam do deset dana. Za očuvanje arome mljevene kave preporučujemo vam sljedeće mjere: pohranite mljevenu kavu u neprozirnu, hermetički zatvorenu posudu te ju čuvajte u hladnjaku. Na taj se način može čuvati mjesec dana.
Ako je oštrica vašeg mlinca za kavu tvornički ugrađena, možete ga upotrebljavati za mljevenje začina, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Ako je vaš mlinac opremljen mlinskim kamenom, možete mljeti samo zrna kave.